Om HOPE Project
Historien
Den 8. november 2013 ramte supertyfonen Haiyan Filippinerne med op til 275 km/t, hvilket førte til tsunami-lignede oversvømmelser. Haiyan var ubarmhjertig og efterlod tusindevis af døde og hundredetusinde uden et tag over hovedet.
For at hjælpe i Filippinerne, tog Nils Gisli, der på det tidspunkt var i Pakistan med en dansk hjælpeorganisation, initiativ til det private projekt ”Et tag over hovedet”. Med brug af de sociale medier, samlede han penge ind til et lille fattigt samfund lige uden for Santa Fe ikke langt fra byen Tacloban på øen Leyte i Filippinerne.
100 dage efter Haiyan ramte Filippinerne, rejste Nils med vennerne Mikael Bang Korsgaard og Claus Sall til Tacloban for at bestille byggematerialer og lave aftaler med de familier indsamlingen kunne give et nyt tag over hovedet. I alt 30 familier fik et nyt tag over hovedet og glæden var stor blandt de lokale og også overvældende for de tre danskere i det katastroferamte Santa Fe.
Udover projektet ”Et tag over hovedet”, ønskede Nils, Mikael og Claus at gøre mere for de lokale i Santa Fe, et fantastisk folk med en utrolig livsglæde. Der var mangel på uddannelse i området og ingen skole nær det lille lokalsamfund. Befolkningen havde et brændende ønske om en skole og de havde sågar jorden til sådan en. Et fundament og de tre danskeres gode hjerter blev dermed starten på det vi i dag kender som HOPE Project – Denmark. Et skolebyggeri i Santa Fe.
De første tre år
HOPE Project blev i 2014 startet af Nils, Mikael og Claus, sammen med vennerne Rikke Glückstad Eriksen og Jan Petersen. Disse fem personer udgjorde styregruppen i HOPE Project, der alle stod bag en masse initiativer og ideer for at indsamle penge til skolebyggeriet i Santa Fe. Målet var 350.000 DKK inden udgangen af 2016; en mission der viste sig at være umulig at nå på den korte tid.
Men hvor der er vilje, er der vej. Styregruppen gik i gang med hjemmeside, Facebookside, information til familie, venner og netværk, og pludselig var der godt gang i diverse aktiviteter og indsamlingsevents. Flere bød ind med gode ideer og tiltag og stille og roligt kom der gang i indsamlingen.
Facebook og MobilePay blev hurtigt det bedste værktøj til indsamlingen. Derudover fik projektet støtte af diverse virksomheder som The Filipino Association in the Isle of Man, samt diverse kendte personer der blev ambassadører for HOPE Project. Derudover havde styregruppen egne initiativer som Køge Festuge Løbet, sponsorcykling, Charity Gala, fotoauktion, kagebagning, fødselsdagsdonationer og meget mere. Projektet fik også støtte fra venner, der sideløbende tog egne initiativer til at samle ind til skolebyggeriet i Santa Fe.
Skolebyggeriet kom i gang og der er pr. 27. marts 2017 sendt 225.963,50 DKK afsted til skolebyggeriet i Santa Fe, hvilket i sig selv er noget af en bedrift. Det er ”høsten” af de første tre års arbejde; et arbejde HOPE Project ikke kunne have gjort uden alle dem, der har bidraget økonomisk og personligt.
Støtteforeningen
Vi har lært meget af de tre første år. En af de vigtigste ting vi har lært er, at vi løfter bedst i flok, samt at vores projekt har stor interesse for andre udefra. Derfor valgte vi i 2017 at ændre vores projekt til en almindelig folkeoplysningsforening i håb om at flere vil arrangere sig aktivt i foreningen. På denne måde kan vi, udover at bygge skolen færdig, også hjælpe skolens lokalområde på anden vis. Vores medlemmer skal være med til at definere, udvikle, skabe og opleve projektet, så vi sammen kan være med til at udvikle området omkring skolen både nu og i fremtiden.
Støtteforeningen er åben for alle. Alle kan blive medlem; både dem der aktivt vil kaste sig over diverse projekter, men også dem der bare vil være med på sidelinjen og følge projektet og dets udvikling. Der er ingen krav til foreningens medlemmer, men vi håber at flere vil hjælpe aktivt, så vi hurtigst muligt kan få skolen færdig inden vi sætter gang i andre og nye projekter.
Når første mål er nået, at bygge skolen færdig, åbnes der op for andre projekter, hvilket vil ske i forbindelse med en workshop i foreningen. Her kan der komme ideer på bordet som vand og sanitet, affaldshåndtering, sponsorbarn, julefest, venskabsklasser, hjælperejser med mere. Det er kun medlemmernes fantasi og de lokales behov for hjælp der sætter grænser.
Læs mere om vores forening HER – samt hvordan du bliver medlem